1.OSNOVNI PODACI O PRODAVATELJU

Hero4Heroes , obrt za modni dizajn
Adresa: Put Brdo 18, 51211 Matulji
Vlasnik: Marijana Hero
OIB: 47212161233
MBO:97350451
Trgovački sud: Opatija
Email adresa: info@hero4heroes.com

2. OPĆE ODREDBE
Online trgovina „Hero4Heroes“ je u stopostotnom vlasništvu obrta za modni dizajn Hero4Heroes vl. Marijana Hero (dalje u tekstu Hero4Heroes). Hero4Heroes omogućava korištenje informacija, usluga i sadržaja internetske online trgovine „Hero4Heroes“ koje je regulirano ovim Uvjetima prodaje.
Uvjeti prodaje propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje online trgovine „Hero4Heroes“. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici potvrđuju da se slažu s Uvjetima prodaje poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske online trgovine „Hero4Heroes“ u skladu s njima.
Pristup internetskim stranicama „Hero4Heroes“ ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole tvrtke Hero4Heroes. Sve poteškoće u ispravnom radu online trgovine ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.
Korisnik može svoje upite i komentare poslati pisanim putem, poštom ili e-mailom, a Hero4Heroes će poslati pisani odgovor poštom ili e-mailom u predviđenom zakonskom roku.

3. OSNOVNI POJMOVI
U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom online trgovine „Hero4Heroes“.
Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

4. OSOBNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST
Za ispravnu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava istu mora biti starija od 18 godina (poslovno sposobna).
Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.
Online trgovina „Hero4Heroes“ zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.
Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje stranica online trgovine „Hero4Heroes“.

5. INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO
Korisnik prihvaća da je cjelokupan sadržaj web stranica isključivo vlasništvo Hero4Heroes ili njegovih ovlaštenika.
Korištenjem web stranica korisniku se daje ograničena, neisključiva, neprenosiva i opoziva dozvola za korištenje sadržaja web stranica.
Radi izbjegavanja svake sumnje, Hero4Heroes izričito zadržava i ne prenosi na korisnika bilo koja druga prava u odnosu na sadržaj web stranica “Hero4Heroes”, te zabranjuje korištenje sadržaja web stranica, osim kako je to određeno ovim Uvjetima kupnje.
Korisnik osobito nema pravo skidati, umnožavati, mijenjati, uređivati, distribuirati, prikazivati, brisati, slati, prodavati, preprodavati, prilagođavati, mijenjati sadržaj, stvarati izvedenice, uključivati na druge Internet stranice ili medije ili koristiti na bilo koji način osim za osobne svrhe za kućnu uporabu.
Ukoliko je to izričito dopušteno na web stranicama, korisnik će imati pravo skidati (“download”) određene sadržaje. U takvom slučaju korisnik se obvezuje da će takav sadržaj koristiti isključivo za osobnu uporabu, te da će u odnosu na takav sadržaj u cijelosti poštivati odredbe ovih Uvjeta prodaje.

6. CIJENA PROIZVODA
„Hero4Heroes“ se obvezuje jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).
„Hero4Heroes“ će povremeno, sukladno vlastitim poslovnim odlukama stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.
Nakon isteka perioda akcijske prodaje, „Hero4Heroes“ neće primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na završene akcije.

7. PODACI O PROIZVODIMA I RASPOLOŽIVOST PROIZVODA
Podaci o proizvodima definirani se u odnosu na informacije proizvođača određenog proizvoda te vlastite baze podataka.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Vizualni identitet i izgled proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, obzirom na postavke uređaja s kojih se vrše narudžbe, razlike u percepciji boja i sl.
U slučaju navedenih razlika između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog ne radi se o nedostatku proizvoda.
Podaci o proizvodima (opis, tip, vrsta, cijena i dr.) podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih u onlinetrgovini „Hero4Heroes“, zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.
Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u uz proizvod navedenom roku. U rok se ne ubrajaju subote, nedjelje te neradni dani zbog przanika.
Usljed mogućih nedostataka tehnologije (većeg broja istovremenih narudžbi, problema s internetskom vezom i sl.), moguće je da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

8. NARUDŽBA I TRENUTAK SKLAPANJA UGOVORA
Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem online formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:
• Kreditnom karticom za koju Hero4Heroes ima sklopljen ugovor o prihvaćanju (Visa, Visa Electron, VPay, MasterCard, Maestro, Diners, Discovery, Bc card, i Dina Card kartice,).
• Transakcijski racun
• Općom uplatom i pouzećem (samo unutar Hrvatske)
Narudžba se smatra zaprimljenom:
• U slučaju plaćanja kreditnom karticom – u trenutku kada „Hero4Heroes“ primi potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe.
• U slučaju plaćanja e-bankingom ili općom uplatom – u trenutku kada “Hero4Heroes” elektroničkim putem zaprimi potvrdu o uplati narudžbe.
U trenutku kada je narudžba zaprimljena, “Hero4Heroes” će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.
Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, prija upita “Hero4Heroes” poželjno je provjeriti:
• Nije li poruka završila u Junk/Spam folderu.
• Nije li kupcu mailbox pun.
U slučaju plaćanja kreditnom karticom ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada “Hero4Heroes” dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe te kada skladištar prilikom pakiranja robe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ na skladištu.
U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada “Hero4Heroes” zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.
Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplata, “Hero4Heroes” se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 48 sati. Nakon isteka 48 sati od primitka narudžbe, “Hero4Heroes” ne jamči za raspoloživost proizvoda.

9. NAČIN KUPNJE NA WEB SHOPU
Odabirom proizvoda klikom na sliku otvara se podprozor s proizvodom, opisom, cijenom, informacijom o dostavi i reklamaciji.
Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja. Cijene su bez PDV jer Hero4Heroes nije u sustavu PDV-a.
Klikom na gumb “Dodaj u košaricu”, proizvod se stavlja u “Košaricu”.
Pristupom meniju „Košarica“ kupac dobija uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.
Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Na blagajnu“.
Nakon pritiska na tipku „Na blagajnu“, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.
Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda biti će naznačena cijena poštarine.
Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.
Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.
Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili općom uplatnicom, a “Hero4Heroes” ne raspolaže naručenim proizvodom na skladištu, o tome će u primjerenom roku kupac biti obaviješten te će “Hero4Heroes” izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava.
U slučaju gore navedene uplate, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će “Hero4Heroes” izvršiti povrat sredstava sukladno upisanim podacima.

10. NAPLATA / AUTORIZACIJA
Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (HRK).
U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

11. IZJAVA O SIGURNOSTI PLACANJA
Hero4Heroes koristi WSPay za online plaćanja. WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je najvišim sigurnosnim standardima koje osigurava WSPay sustav za on-line autorizaciju kreditnih kartica u skladu sa zahtjevima kartičara i kartičarskih brendova te PCI DSS standarda. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

mastercard_securecode
mastercard_securecode
verified_by_visa

12. NAČIN PLAĆANJA
Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:
• Internet bankarstvom.
• Općom uplatnicom
• Virmanom
• Pouzećem (samo unutar Hrvatske)
• Kreditnom ili debitnom karticom (moguća je i obročna otplata) – plaćanje izravno putem interneta, korištenjem servisa za plaćanja karticama u nastavku popis kartica koje se prihvaćaju za jednokratno i obročno plaćanje
• VisaPremium – jednokratno i obročno do 12 rata
• Diners – jednokratno i obročno do 12 rata
• Discover – jednokratno
• DinaCard – jednokratno
• MasterCard Zaba – jednokratno i obročno do 12 rata
• MasterCard Pbz – jednokratno
• VISA Zaba – jednokratno i obročno do 12
• VISA Pbz – jednokratno i obrocno do 12 rata
• Maestro Pbz – jednokratno i obročno do 12 rata
• Maestro Zaba – jednokratno

13. IZJAVA O KONVERZIJI
Za kupnje na stranicama www.hero4heroes sva plaćanja biti će realizirana u hrvatskim kunama. Iznos za koji ćemo tereti Vašu kreditnu karticu izračunava se kroz konverziju cijene iz eura u kune prema trenutnom deviznom tečaju Hrvatske narodne banke.
Na računu koji ćete dobiti od Vaše kartične kuće isti iznos biti će pretvaren u lokalnu valutu prema tečaju kartične kuće. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost pojave razlike u cijenama u odnosu na cijene navedene na našim web stranicama.

14. KORIŠTENJE KUPONA I POPUSTA
Našim Facebook prijateljima i newsletter pretplatnicima povremeno darujemo kupon za posebne promocije, pogodnosti i sniženja.
Kupon je najčešće jedna riječ ili niz znakova. Za obračun popusta upišite točan tekst i/ili znakove na kuponu, potvrdite ga – i popust će se automatski obračunati. Polje za upis kupona nalazi se u „Košarici“ u trećem koraku procesa plaćanja. Dakle, iskoristite ove pogodnosti neposredno prije nego završite kupovinu.
Kuponi mogu biti ograničeni trajanjem i brojem korištenja. Također popusti mogu biti primijenjeni samo na jedan proizvod, na ograničen izbor proizvoda ili akciju. Sva pravila popusta bit će jasno naznačena prilikom slanja kupona.
U slučaju korištenja različitih popusta, oni se ne zbrajaju već se samo jedan uzima u obzir.

15. DOSTAVA
Proizvode je moguće naručiti za dostavu na području Republike Hrvatske, prema uvjetima koji vrijede za svako područje dostave, a ovise o načinu slanja.

• Besplatna do 7 radna dana za područje Hrvatske, osim ako nije drukčije istaknuto uz proizvod.
• Besplatna do 10 radnih dana za područje otoka, osim ako nije drukčije istaknuto uz proizvod.
• unutar Europe: 120 HRK/10-15 radnih dana (besplatno za narudzbe iznad 1.200 HRK)
• ostatak svijeta: 240 HRK/15-20 radnih dana

Dostava na području Republike Hrvatske obavlja se dostavnom službom po izboru Hero4Heroes. Moguće je dogovoriti dostavu po želji kupca ukoliko kupac prije narudžbe postavi upit za željenu opciju dostave putem e-maila: info@hero4heroes.com
U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.
U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka „besplatna dostava“).
Dostava se obavlja sukladno uvjetima dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavne službe.
Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u “Hero4Heroes” jer nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom.

16. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA
“Hero4Heroes” odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske posebice Zakonu o obveznim odnosima.
Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.
U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke. Molimo kupce da nas kontaktirate kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke.
Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor “Hero4Heroes” jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.
Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari) što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.

17. UPITI, PISANI PRIGOVORI, POVRAT, ZAMJENA
Upite o proizvodima možete uputiti u pisanom obliku na našu adresu ili e-poštom na info@hero4heroes.com, u skladu s člankom 8. Zakona o zaštiti potrošača. Kritike, komentare i pohvale možete slati e-poštom na info@hero4heroes.com
U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan uslugom, ili kupljenim proizvodom može uputiti prigovor na adresu e-pošte info@hero4heroes.com ili pismeno na adresu: Hero4Heroes, obrt za modni dizajn, Put Brdo 18, 51211 Matulji.
Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:
• Isporuka robe koja nije naručena
• Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor i to e-mailom na info@hero4heroes.com, ili pismeno na adresu: Hero4Heroes, Put Brdo 18, 51211 Matulji.
Radi što bržeg utvrđivanja narudžbe na koju kupac ima prigovor, kupac bi trebao da navesti broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. „Hero4Heroes“ će potvrdit primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.
Uvažit ćemo sve razumne pritužbe i reklamacije. Vaše pritužbe i reklamacije ćemo nastojati riješiti u najkraćem mogućem roku. Reklamacije priznajemo samo ako je proizvod neispravan ili oštećen, te se još uvijek nalazi u originalnoj, neoštećenoj ambalaži. Molimo Vas da po primitku pregledate primljene artikle i u roku od 48 sati podnesete reklamaciju. Utvrdimo li da je artikal oštećen ili neispravan kupcu nudimo zamjenu ili povrat novca. Povrat novca može se vršiti isključivo na račun uplatitelja.

18. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Kupac može jednostrano raskinuti ugovor u roku od 8 dana bez navođenja razloga.
Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora:
• ako je predmet ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila otpečaćena nakon dostave.
• ako je predmet ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima.
• ako predmet ugovora nije u originalnoj neoštećenoj ambalaži.
Kako bi kupac mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, isti mora obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte.
Ako kupac jednostrano raskine ovaj ugovor, “Hero4Heroes” se obvezuje izvršiti povrat novca koji je primio, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada roba bude vraćena ili nakon što bude dostavljen dokaz da je roba poslana.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat.
Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam.
Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

19. PRIMJENA UVJETA PRODAJE
Korištenjem usluga “Hero4Heroes” prihvaćate ove Uvjete prodaje.
Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.
Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama “Hero4Heores” te služe kao elektroničko prodajno mjesto – online trgovina.
“Hero4Heroes” ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene te uslijed neautoriziranog korištenja korisničkog imena i lozinke ili je povezana sa takvim korištenjem,
“Hero4Heroes” ne snosi odgovornost za bilo koju štetu koja bi mogla nastati zbog prekida internetske veze prilikom korištenja webshop usluge.

20. ZAVRŠNE ODREDBE
Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.
“Hero4Heroes” zadržava pravo izmijeniti ove Uvjete prodaje bez prethodne najave. Registrirani korisnici su dužni prilikom svakog korištenja web stranica, te posebno webshop usluge provjeriti važeće Uvjete prodaje. Važeći opći uvjeti bit će objavljeni na web stranicama.
Za korištenje usluga važeći su Uvjeti prodaje u trenutku primitka cijene za naručeni proizvod.
Svi sporovi koji mogu nastati temeljem ovih Uvjeta prodaje rješavat će se pred nadležnim sudom u Rijeci.