Izjava o načinu prikupljanja, zaštiti i korištenju osobnih podataka

1. Uvod
Obrt Hero4Heroes sa sjedištem na adresi Hero4Heroes, Put Brdo 18, 51352 Matulji (dalje u tekstu Hero4Heroes), je voditelj zbirke osobnih podataka sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka (NN 103/03, 118/06, 41/08, 130/11, 106/12).
U Hero4Heroes poštujemo privatnost svakog korisnika koji posjećuje našu web stranicu www.hero4heroes.com , komunicira s nama ili kupuje naše proizvode.
Sljedeća izjava opisuje koje će podatke Hero4Heroes prikupljati i na koji će način te podatke koristiti. Također ćete saznati što trebate učiniti ukoliko želite da se Vaši osobni podaci, prikupljeni ili sačuvani tijekom Vaših prijašnjih posjeta Hero4Heroes, uklone.
Sve Vaše osobne podatke koje Hero4Heroes prikupi putem web stranice na kojoj se nalazi ova Izjava i korištenjem drugih oblika elektronske komunikacije koji sadrže / upućuju na ovu Izjavu prikupljaju se, obrađuju i čuvaju u skladu sa uvjetima ove Izjave, kao i važećih propisa Republike Hrvatske o zaštiti osobnih podataka.

2. Pravo izbora
Pravo je svakog korisnika web stranice da izabere način na koji će koristiti ovu web stranicu.
Korisnik može posjetiti web stranicu bez davanja bilo kakvih osobnih podataka uz pomoć kojih se može odrediti njezin / njegov identitet, na način da ne ispunjava nikakve obrasce ili polja sa osobnim podacima i da ne koristi dostupne individualizirane uslužne servise.
Ako korisnik web stranice odluči dati svoje osobne podatke, ima pravo uvida i ispravljanja tih podataka u svako doba prilikom pristupa web stranici. Određeni dijelovi web stranice mogu tražiti suglasnost korisnika za određeni način korištenja osobnih podataka i korisnik ima pravo dati ili uskratiti suglasnost za obradu podataka u odnosnu svrhu. Ukoliko je korisnik dao suglasnost za korištenje posebnih usluga ili načina komuniciranja, kao što je dostava e-newsletter-a moći će se u svako doba suglasnost opozvati i odjaviti sa liste primatelja slijedeći upute sadržane u svakoj komunikaciji. Ukoliko korisnik želi opozvati suglasnost i odjaviti se sa liste korisnika /primatelja određene usluge / informacije, Hero4Heroes će odmah postupiti u skladu s takvim zahtjevom korisnika, time da od korisnika može zatražiti i dodatne informacije prije obrade odnosnog zahtjeva radi poboljšanja usluga.

3. Zaštitne mjere
Hero4Heroes koristi tehnološke i sigurnosne mjere, pravila i ostale postupke radi zaštite osobnih podataka korisnika ove web stranice od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, otkrivanja, gubitka ili uništenja. Ipak, korisnik se dužan pobrinuti da je i računalo koje koristi sigurno i zaštićeno od zlonamjernog software-a kao što su trojanci, računalni virusi i crvi. Korisnik web stranice je svjestan da bez adekvatnih mjera sigurnosti (primjerice, sigurna konfiguracija Internet preglednika, ažurirani antivirusni programi, osobni firewall programi, nekorištenje programa iz sumnjivih izvora) postoji rizik da podaci i lozinke koje koristi radi sprečavanja pristupa osobnim podacima, mogu biti otkriveni neovlaštenim trećim osobama.

4. Način prikupljanja osobnih podataka
Hero4Heroes prikuplja osobne podatke korisnika ove web stranice pomoću kojih se može utvrditi njihov identitet (ime i prezime, adresa, telefonski broj, e-mail adresa.) na jedan od sljedećih načina:
1. ako takve osobne podatke sami korisnici ove web stranice dobrovoljno daju prilikom registracije.
2. automatskim prikupljanjem određenih vrsta informacija od strane Hero4Heroes ili trećih osoba, Hero4Heroes podugovarača koje se generiraju uvijek kada korisnici posjete ovu web stranicu i prilikom razmjene e-mailova. Tehnologija koja se pri tome može koristiti su, primjerice, poslužiteljski zapisnici / IP adrese, kolačići (engl. cookies), i alati trećih osoba.
Poslužiteljski zapisnici / IP adrese: IP adresa je broj koji se dodjeljuje računalu korisnika uvijek kada pristupa na Internet. Identifikacija osobnih računala na Internet se vrši pomoću IP adresa koje omogućavaju računalima i poslužiteljima (engl. server) da se međusobno prepoznaju i uspostave komunikaciju. Hero4Heroes prikuplja IP adrese radi upravljanja sustavom te prosljeđivanja objedinjenih informacija trećim osobama isključivo u svrhu statističke analize i praćenja funkcija web stranice.
Kolačići i ostale tehnologije za praćenje i analizu obrazaca ponašanja korisnika ne generiraju automatski podatke pomoću kojih se može odrediti identitet korisnika. Samo ako korisnik dobrovoljno da osobne podatke pomoću kojih se može identificirati – primjerice, registriranjem ili slanjem e-mailova – navedene tehnologije automatskog praćenja mogu biti korištene i za dobivanje daljih informacija o korištenju web stranice i / ili interaktivnih e-mailova radi pružanja boljih usluga korisnicima web stranice.

5. Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka prilikom
Korištenja WSPay-a kao izvršitelja provođenja autorizacije
Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka
WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.
WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.
Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.
Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:
• Ime i prezime
• E-mail
• Telefon
• Adresa
• Mjesto
• Poštanski broj
• Država
• Vrsta kartice
• Broj kartice
• Vrijeme trajanja kartice
• CVV kod kartice
WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.
WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

6. Svrha prikupljanja osobnih podataka
Ukoliko nam povjerite Vaše osobne podatke, mi možemo zadržati i koristiti te informacije u slijedeće svrhe:
• Vaši podaci bit će iskorišteni u svrhu obrade Vaših narudžbi i osiguravanja efikasne kupovine,
• možemo sačuvati i obrađivati podatke kako bismo bolje razumjeli Vaše potrebe i u skladu s time unaprijedili naše proizvode i usluge,
• možemo zadržati podatke o Vašim prijašnjim kupovnim aktivnostima kako bismo što bolje opremili našu web stranicu radi Vaših budućih kupovnih aktivnosti.
Svi Vaši podaci bit će na siguran način pohranjeni za vrijeme trajanja Vaše suradnje s nama. Ako u bilo kojem trenutku želite saznati podatke koje o Vama imamo, zatražite ih putem info@hero4heroes.com i mi ćemo Vam ih dati.

7. Korištenje kolačića (eng. cookies)
Korištenje kolačića je jedan od načina na koji prikupljamo Vaše osobne podatke automatski, uvijek kada posjećujete ovu web stranicu prilikom razmjena e-mail poruka. Kolačić je mala tekstualna datoteka koju generira poslužitelj (eng. server) web stranice i koju preglednik (engl. browser) automatski sprema na disk korisnikovog računala uvijek kada korisnik pristupa određenoj web stranici. Kolačići na jedinstven način prepoznaju posjetitelja na web stranici.
Kolačići nam omogućuju da na poslužitelju pohranjujemo podatke u svrhu poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, u svrhu analize korištenja web stranice i praćenja njezine funkcionalnosti. Većina Internet preglednika je podešena za primanje kolačića, time da možete i samostalno regulirati primanje kolačića i to na način da Vaš preglednik postavite tako da odbije sve kolačiće ili da Vas obavijesti kada je kolačić poslan. Ipak, skrećemo Vašu pozornost na činjenicu da određeni dijelovi web stranice neće moći pravilno funkcionirati ako se blokira primitak kolačića, pa Hero4Heroes isključuje svaku odgovornost za bilo kakav gubitak funkcionalnosti i/ili kvalitete sadržaja web stranice zbog Vašeg odabira regulacije primanja kolačića.
Pristupanjem ili korištenjem ove web stranice potvrđujete da se pročitali, razumjeli i da ste suglasni sa obradom osobnih podataka i mogućnostima u vezi korištenja kolačića obuhvaćenih ovom Izjavom o načinu prikupljanja, zaštiti i korištenju osobnih podataka

8. Privatnost podataka
Hero4Heroes surađuje s drugim pravnim osobama za pružanje usluga u ime ove web stranice, kao što je upravljanje internetskom stranicom i analiza podataka. Takve će osobe imati pristup Vašim osobnim samo u mjeri nužnoj za izvršavanje svojih usluga za nas te im nije dopušteno rabiti ih za bilo koju drugu svrhu.
Hero4Heroes zadržava pravo dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama ako vjeruje da je to nužno da se:
(a) udovolji zahtjevima zakona ili zadovolji pravni postupak koji nam je uručen;
(b) zaštite ili obrane naša zakonska prava ili vlasništvo i naši korisnici; ili
(c) istraže, spriječe ili poduzmu mjere u vezi nezakonitih aktivnosti, mogućih prijevara, situacija koje uključuju potencijalne prijetnje fizičkoj sigurnosti neke osobe ili kršenju odredbi i uvjeta korištenja web stranice

9. Korištenje podataka u svrhe direktnog marketinga
Bez Vaše izričite suglasnosti, Hero4Heroes neće omogućiti korištenje osobnih podataka prikupljenih putem ove web stranice trećim osobama u svrhe njihova vlastitog direktnog marketinga.

10. Veze sa drugim web stranicama
Ovaj web stranica može sadržavati veze na druge web stranice koje mogu nuditi korisne informacije korisnicima ove web stranice. Ova Izjava se ne primjenjuje na te stranice i Hero4Heroes ne odgovara ni za pravila o zaštiti osobnih podataka sadržanim na tim stranicama niti za sadržaj tih web stranica.

11. Zaštita maloljetnika
Hero4Heroes ne prikuplja osobne podatke o maloljetnicima (definirani kao osobe mlađe od 18 godina) bez prethodnog, izričitog pisanog pristanka njezina/njegova zakonskog zastupnika. Odnosni zakonski zastupnik ima pravo, na vlastiti zahtjev, pregledati podatke koje je dao maloljetnik i / ili zahtijevati brisanje takvih podataka.

12. Promjene i ažuriranje
Korištenjem ove Hero4Heroes web stranice, pristajete na navedenu Izjavu ukoliko se ne slažete s takvim uvjetima, molimo nemojte koristiti naše web stranice. U Hero4Heroes zadržavamo pravo izmjene svega navedenog u bilo koje vrijeme.
Vaše daljnje korištenje naših web stranica nakon objave izmjene naše Izjave o prikupljanju i korištenju osobnih podataka, značit će Vaše prihvaćanje tih izmjena.

13. Pravo na informaciju – Službenik za zaštitu osobnih podataka (GDPR)
Ako imate ikakva pitanja u vezi naše politike čuvanja osobnih podataka ili obrade vaših podataka, slobodno se obratite našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka na e-mail: info@hero4heroes.com